Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) апелира за конструктивен диалог между bTV Media Group и "Булсатком" в името на българския потребител.

Това съобщават от пресцентъра на комисията, която на свое заседание е разгледалa писмата, получени от двете компании във връзка с възникналия спор.

След анализ на изложените от двете предприятия проблеми и обстоятелства става ясно, че спорът между тях има търговски характер и следва да се реши в условията на доброволност и взаимно разбирателство, посочват от комисията.

КРС като регулаторен орган в областта на електронни съобщения няма правомощия да се намесва в договорните отношения между предприятията, посочват от комисията. Оттам допълват, че ако спорещите не постигнат съгласие, то това може да стане по съдебен ред.

Припомняме, че скандалът между bTV и Булсатком тръгна в края на миналата година. Тогава от bTV Media Group обвиниха Булсатком, че има огромни задължения, неплащани с месеци към тях, както и че инвестира в друг български канал - ТВ+ многократно по-висока цена, както и че не предлага равностойни условия за каналите на bTV.

В началото на тази година Булсатком преустанови излъчването на програмите на bТV Media Group и се ангажира да компенсира абонатите си с отчисления от таксите.