Феновете на Slayer по света ще се обединят, за да честват четвъртия международен ден на Slayer. По традиция и тази година "празникът" ще се чества на 6 юни. Денят се почита като: "Усилeте на максимум Slayer в колата си, дома си, на работното място и всякакви други публични места", обясняват тези, които спазват традицията на празника.

Събитието се състоя за първи път на 06.06. 2006 г. в отговор на американския Национален ден на молещите се, който се състои всяка година първия четвъртък от май месец. набиращ сила с всяка изминала година, привържениците на Националния ден на Slayer изпратиха молба до Белият дом, в която искат празникът да бъде признат за официален.

Привържениците на идеята заявиха, че "хеви метъл музиката е централната вяра в култура, която съществува навсякъде и Slayer са идеалните говорители на тази култура".

Slayer също са положително настроени към събитието.

"Мисля, че е страхотно и е супер готино, че феновете намират време да поддържат това. Slayer трябва да има национален празник - има достатъчно глупави празници, така че защо да няма и един за нас?", коментира Кери Кинг.