Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев се доверява изцяло на прокуратурата, убеден е, че тя ще си свърши работата, както трябва и има пълното доверие в ръководството на прокуратурата и лично в обвинител номер 1 Сотир Цацаров за решението им по отношение на поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров на летище Варна.

Припомняме, лидерът на националистите се замеси в пореден скандал в понеделник вечер, когато заедно с депутати от своята партия влезе в словесна и дори физическа саморазправа с граждани по време на полета си от София до морската столица. При спречкването бе ранен дори и полицай.

МВР шефът си е направил извод, че главният прокурор и ръководството на прокуратурата са показали пред обществото с действията си, че не се влияят от никого и следват буквата на закона. Силовият министър обаче ще застане зад всички служители на МВР, които са изпълнили Конституцията, закона и нормативните уредби и ще ги защитава докрай.

Все пак вътрешният министър не отговори на въпроса дали нападението над полицай е тежко престъпление, като се мотивира с това, че квалификацията за това е работа на прокуратурата.

"Това, което трябваше да предприемем, сме го предприели", се похвали от друга страна Йовчев и изтъкна, че по скандала с Волен Сидеров в много кратки срокове са били извършени абсолютно всички необходими процесуални действия.

Йовчев се зарече, че ще спазва закона и ще отстоява върховенството му във всички случаи.
"Въздържам се да коментирам действията на народни представители", уговори обаче министър Цветлин Йовчев.