Фалстарт по мегаделото срещу бизнесмените Людмил Стойков и Марио Николов.  В Софийски апелативен съд трябваше да започне процеса срещу тях и още петима души, подсъдими за пране на близо 7,5 млн. евро, източени от програма САПАРД.

Оказа се, че трима от подсъдимите - Мариана Николова, Иван Иванов и Григор Главев, са нередовно призовани за днешното заседание и делото беше отложено за 7 юни, информира БНР.

За разлика от съпругата си, Марио Николов е бил редовно уведомен, но адвокатът му - Ненко Ненков, научил късно за делото и не могъл да отмени останалите си ангажименти.

Припомняме, през март миналата година Софийски градски съд осъди Марио Николов на 10 години затвор при първоначален строг режим. Той ще трябва да плати и глоба в размер на 30 000 лв.

Другият основен обвиняем по делото - Людмил Стойков, бе обявен за невинен по обвиненията за организиране на организирана престъпна група и пране на пари.

Съдът осъди на 8 години затвор при първоначален строг режим и съпругата на Марио Николов - Мариана Николова. Тя също ще трябва да плати глоба в размер на 30 000 лв. Другите подсъдими по делото - Иван Иванов и Григор Главев бяха осъдени съответно на по шест години затвор.