Стрелецът от Катунци, който вдигна на крак тежката артилерия на полицейските структури в издирването си, след като простреля 20-годишно мимиче, е сериозно болен.  Той има рак на стомаха и простатата и състоянието му е тревожно, съобщава Struma.com.

В момента 39 -годишният Никола Манчев е в ареста в Сандански със 72-часова мярка за задържане под стража, която по всяка вероятност ще се гледа от съда в понеделник. Предвид тежкото му състояние, което е поразило и мозъка му, съдът може би ще смени мярката за неотклонение, прогнозират запознати.

Припомняме, че Манчев простреля 20 -годишно момиче в опит да открадне колата му край село Катунци. След като я рани той успя да се укрие, а органите на реда го издирваха с часове. В мисията се включи и хеликоптер.
Манчев беше задържан в село Виногради в петък, а след като беше разпознат от двете момичета, върху които се опита да извърши покушение, вече е с повдигнато обвинение.

Оказа се, че твърденията на Манчев, че е рейнджър и му предстои мисия в Украйна, както и че се е върнал от мисия в Ниш, не са потвърдени от Министерството на отбраната.

За софиянеца Манчев има данни, че е участвал в неонацистка организация, създавала редица проблеми на столичната полиция. Тялото му било покрито с татуировки и знаци на неонацистки организации.