Започва изграждане на осветление към пешеходния участък между ж.п. гарата и Южния пътен възел във Велико Търново. Това съобщават от общинската администрация.

Необходимите кабели и осветителни тела са осигурени чрез дарение.

Припомняме, че в този район преди два дни бе открито тялото на 23-годишната студентка Вероника Здравкова. След убийството й стотици граждани на старата столица се включиха в подписка за обезопасяване на района. По-рано днес стана ясно, че във връзка с убийството е задържан мъж по прякор Слона, който вероятно има и съучастник. Предполага се, че вероятните извършители на убийството са клошари.

От общинската администрация уточняват, че решението за осветлението е взето след съвместна среща между кмета на общината Даниел Панов, областния управител проф. Пенчо Пенчев, шефа на полицията Илиян Личев и представители на Национална компания „Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Върху парцела, който е държавна собственост, ще бъде изградена електрическа мрежа и ще бъдат поставени стълбове за осветление. Ще бъде осветен и мостът в района.

От общината уверяват, че до края на деня ще започне почистването от треви и храсти на цялата пешеходна пътека. Постигнато е споразумение за засилено полицейско присъствие в района.

Във Великотърновския университет днес е ден на траур в памет на 23-годишната студентка. Черни флагове са спуснати над сградите, където е учило момичето.

Апелативната прокуратура в старата столица взе под специален надзор делото за убийството на Вероника, уточнява БНР.