И петте документа, за които Николай Бареков твърди, че свидетелстват за престъпното минало на Бойко Борисов, са вече в прокуратурата. Това обяви самият лидер на „България без цензура", цитиран от Bnews, след едночасов разговор в Столичното следствие.

Припомняме, ексжурналистът е изпратил сигнал до обвинител номер 1 на държавата Сотир Цацаров, в който твърди, че са му били предоставени документи - „архивни извадки от досието" на Бойко Борисов, издадени от „структурни звена на МВР и службите за сигурност", които съдържат данни за извършени престъпления.

Пред журналистите Бареков обясни, че разполага с цветни копия, а оригиналите се намират в МВР. „Предадох пет броя справки, рапорти и доклади, които съдържат строго секретна информация от 90-те години от Черноморието", посочи той.

Бареков сподели, че документите му звучат доста достоверно. Той изрази надежда оттук нататък прокуратурата да си свърши работата. „В тези документи има много покойници, лека им пръст, но има един-двама живи хора, единият от които в момента претендира да бъде министър-председател", посочи лидерът на ББЦ.

Рапортите са пристигнали в бял плик, който 3 дни е стоял на бюрото на Бареков преди той да го отвори и да види съдържанието му. „Не съм полицай и не очаквам, че някой ще ми прати подобни неща", обясни още ексцжурналистът.

След като е разбрал, лидерът на „България без цензура" е подал и сигнала към главния прокурор.

В отговор на отправени сутринта обвинения, че животът на агента в документа за Георги Илиев и Борисов е силно застрашен, Бареков отговори, че той никога не е разкривал за кого става въпрос.

„Агентът е предаден на прокуратурата. Надявам се човекът да е жив и здрав и да може лично да даде обяснения за това, което е писал", обясни евродепутатът.

„Бойко Борисов се саморазправя с мен сега, защото няма кой друг освен мен да каже истината за него, за неговото управление и да го спре да се върне във властта", каза още Бареков.

От думите му стана ясно, че заради сигнала на Яне Янев за осъществено незаконно финансиране на Николай Бареков и ББЦ от Цветан Василев, на разпит е бил извикан и финансовият директор на „България без цензура" Христо Цирков.