Нямам отношение към идването на Пеевски в министерския ми кабинет. Имах среща със Сотир Цацаров, който го доведе при мен. Не се изненадах, но не желая да коментирам тази тема повече, заяви тази сутрин бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в ефира на „Нова телевизия".
Самият главен прокурор не сметнал за необходимо да обясни
пред Цветанов изненадващото присъствие на депутат от ДПС на въпросната среща.

Никога не съм имал очаквания Цацаров да се държи по определен начин. Всички в кабинета Борисов искахме да работим с него така, както работихме с неговия предшественик Борис Велчев.

На въпрос от водещите какво е било обсъждано на въпросната среща, вторият в ГЕРБ заяви, че са се обсъждали общи работи.
В интервю за сайта „Пик" от вчера злополучният шеф на ДАНС Делян Пеевски хвърли допълнителна светлина върху „общите работи", обсъждани на срещата, сред които е било настояването на Цветанов „в никакъв случай да не бъде избиран Борислав Сарафов за заместник  главен прокурор" заради лична ненавист между двамата.

Бившият вътрешен министър е настоявал и да се прикрие разследване, дошло от Македония, срещу съдийката Румяна Ченалова, която работи по делото "Октопод".

Третото скандално разкритие, което в пълна степен потвърждава всички съмнения за политическо влияние върху съдебната система при управлението на ГЕРБ, е това, че Цветанов е настоявал Цацаров да назначи съдийката Ася Петрова за свой заместник. За целта министърът поискал главния прокурор да осигури подкрепата във ВСС.

Цветанов опита да се защити, че не е имало сделка при избора на главен прокурор, който по думите му е „участвал в зверската манипулация с костинбродските бюлетини от 11-и май миналата година".

Политикът с две обвинения от прокуратурата заяви, че никога не е упражнявал натиск върху ръководителите на МВР, какъвто упражнява Цветлин Йовчев. Той отиде още по-далеч с твърдението, че настоящият вътрешен министър е назначен именно от Делян Пеевски.

Синът на Ирена Кръстева никога не ми е бил приятел - нито личен, нито семеен. Виждали сме се пет, шест, седем пъти, но само толкова, допълни Цветанов. Всички, които обслужват организираната престъпност, контрабандата и олигархията, днес са на власт, заключи той.