Община Карлово, заедно с Областната противопожарна служба и ОПУ организират акция за спасяването на заседнали автомобили в прохода Троян - Кърнаре (Беклемето). Това съобщи  кметът на Карлово Емил Кабаиванов, цитиран от БТА. Със съгласието на кмета на Троян и областния управител на Пловдив-област Розалин Петков още сутринта е спряно движението от Троян към върха, където вече са били заседнали един автобус и няколко леки коли, уточни карловският Кабаиванов.

По думите му в момента на върха има два екипа на пожарната - противопожарен автомобил и аварийно-спасителен, три снегорина на община Карлово и моторни резачки на горското. Очаква се и техника от Областно пътно управление, с която да бъдат разчистени както пътя от преспите, така и да бъдат отстраняванени на клони и дървета, паднали от тежестта на снега.

До момента от преспите на Беклемето са изкарани четири автобуса, единият от които с деца и десетки коли, работи се по освобождаването на още един автобус и няколко леки автомобила, за да могат да се върнат обратно към Карлово.

Емил Кабаиванов посочи още, че за хората в заседналите автомобили няма опасност, тъй като до тях се стига пеша и може да им се осигури помощ при нужда.