Когато бях в болнични, д-р Таня Андреева изпрати една проверка по отношение на структурата и образуването на работната заплата, смятайки, че обществеността се заблуждава, че получаваме малко пари. Проверката приключи след 4 месеца подробни ревизии и анализ и се разбра, че няма такива високи заплати, каквито в министерството смятат. Това заяви д-р Георги Гелев, който отново оглави ръководството на Центъра за спешна медицинска помощ в София, пред „Хоризонт".

По време на болничните му д-р Андреева е искала да го освободи от длъжност заради инцидент с починала журналистка, но той не е получил заповед за това.

По думите на Гелев има издадени няколко заповеди, част от които копират негови, но с други думи. Това което, може би, съществено е станало е едно окръжно писмо до болниците, че при представен болен за хоспитализация и последващ отказ от болницата той да бъде настанен в нея, наш ангажимент е да го върнем в дома му, което изключително много затруднява и без това малкия брой екипи, посочи Гелев.

Това решение на д-р Златанов, по думите на Гелев - напълно неадекватно и несъвместимо с нормативната уредба на Центъра за спешна помощ, вече е отменено.

От 2006 г. се чувства недостиг на кадри в спешната помощ, сподели още Гелев. Центърът за спешна помощ редовно призовава желаещите да работят, дори и ако искат на половин или четвърт щат, допълни той. Погрешна и тенденциозна е тезата, че Гелев не назначава, за да може да раздава ДМС-та, твърди лекарят.