В КТ „Подкрепа" трябва да се справят напрежението между служители и държава в Агенция „Социално подпомагане".

Работещите там не са доволни от условията на труд, от техниката, с която разполагат, и най-вече от заплащането, което получават за работата си, стана ясно на брифинг на президента на синдиката Димитър Манолов.

Точно заради това на 9 юли от 10 до 11 часа служителите на 20 дирекции на агенцията в цялата страна ще прекъснат работа като ефективна стачка.

Работещите искат на привлекат вниманието на МТСП, тъй като според тях то от много време си затваря очите и мълчи за проблемите им.

За да обясни проблема председателят на Съюза на административните служители към КТ „Подкрепа" Ефтим Боюклиев припомни, че в агенцията работят 4700 души, а средната заплата, която получават, е в размер на 644 лв.

„Тези работници потушават социалните напрежения. Циганите висят именно на техните глави. Кварталите на циганите са като джунгла, а нашите хора всеки ден трябва да влизат в тях", обясни Боюклиев.

Той се закани, че ако от социалното министерство не се захванат с проблемите в Агенция „Социално подпомагане" ще се стигне до масови оставки на цели отдели на агенцията.