Точката за избор на председател на ГЕРБ е била интересна само за медиите.
Тази позиция изрази Бойко Борисов в брифинг за медиите в кулоарите на отчетно-изборното събрание на ГЕРБ.

Въведохме това, което си е било от самото начало, подчерта той. Цветан Цветанов ще продължи да върши досегашната си работа в партията.

Попитан има ли пробойни в ГЕРБ, Борисов отговори: „Не, но аз съм прагматик човек с опит и зная, че властта изкушава."

Отношенията си с Цветан Цветанов Борисов определи като отношение между дете и родител.
Иска ми се аз да съм детето, защото все ме праща (Цветан Цветанов, б.р.) към дъртия ГЕРБ, а аз искам към младежите да бъда, посочи Бойко Борисов.

Той заяви, че му е драго да вижда на местопрестъпленията министъра на вътрешните работи редом до градския прокурор, както и че му е много приятно да обсъжда реформата в съдебната система с главния прокурор и правосъдния министър в премиерския си кабинет.

Премиерът се възмути от факта че предишното правителство 700 пъти е променяло бюджета. Николай Василев през 2008 година на заседание на министерски съвет е предупредил кабинета, че по начина, по който работи през 2009 - 2010 година, държавата ще е на хляб и вода.
Това предупреждение на Николай Василев е било записано на стенограма на министерски съвет.
Това умишлено са го правили, категоричен бе Борисов.

Молбата да коментира идеята за Яне Янев да сваля правителство Борисов посрещна в усмивка:
Няма как Яне Янев да върне ДПС и БСП на власт, защото със своите 1-2 процента няма как да вземе властта в България", смята председателят на ГЕРБ.

По повод предупреждението на ЕК относно завода за боклука на София, изпратено до евродепутата Илияна Йотова, Борисов заяви:
„За съжаление подобни евродепутати само петнят името на страната. Нейното правителство бойкотира три години дейността на София."