Полет AH5017 на „Еър Алжир" се е разбил при удара си в земята, като много малко вероятно е катастрофата да е причинена от нападение срещу самолета.

Това са заключили френските разследващи, съобщи ITV.

„Смятаме, че самолетът се е разбил заради метеорологичните условия, въпреки че никоя теория не може да бъде изключена към момента", заяви френския вътрешен министър.

Междувременно френският президент Франсоа Оланд обяви, че няма оцелели. Това е показал огледът на останките от самолета в Мали. Намерена е едната от черните кутии, съобщи "Асошиейтед прес".

Припомняме, Франция, Алжир, Мали и Нигер започнаха съвместно разследване на катастрофата на алжирския самолет със 116 души на борда, от които 110 пътници и 6 души екипаж.

На борда е имало 50 французи, 24 жители на Буркина Фасо, шестима ливанци, петима канадци, четирима алжирци, двама жители на Люксембург, един швейцарец, един нигериец, един камерунец и един малиец.

Екипажът бил съставен от испанци.

MD-83 е бил с маршрут от столицата на Буркина Фасо - Уагадугу до Алжир. Връзката е изгубена 50 минути след излитането от Буркина Фасо.