На 9 декември 1996 г. настоящият премиер Бойко Борисов е регистриран в оперативния отчет на Централната служба за борба с организирана престъпност (ЦСБОП) като информатор.

Това става ясно от документи, публикувани от Бивол. Тази неизвестна до момента информация излиза от копиe на автентичен документ, получен в платформата на сайта за анонимно получаване на документи Balkanleaks, работеща на същия принцип като Wikileaks.

От Бивол подчертават, че документът се публикува след щателна проверка за автентичност, потвърдена от 2 независими източника.

Мотивът за вербовката е, че Борисов контактува с "оперативно интересни лица". Според водещия офицер кандидатът Борисов има качества и перспективи за регистрация в по-горни категории секретен сътрудник.

На жаргона на службите това означава, че Борисов е дал съгласие да бъде агент-информатор, заведено му е "картонче" и в архивите се пазят негови донесения, подписани от водещия оперативен работник.

Делото на Борисов в ЦСБОП е кръстено „Буда", може би от името на фирма „Будоинвест", създадена няколко години по-рано от Борисов и Алексей Петров.

Оперативния работник, вербувал Борисов - Младен Георгиев, е шеф в охранителната фирма на Борисов ИПОН, а в момента е на висша позиция в ДАНС.

Началникът му Спас Спасов - началник сектор в ЦСБОП, който е утвърдил регистрацията, е бивш кадрови служител на Държавна сигурност, работил във фирма на Алексей Петров.

ЦСБОП всъщност, уточняват от Бивол, наследява голяма част от Шесто управление на Държавна сигурност. Почти всички офицери в службата са бивши служители на 6-то.

Младен Георгиев, който в момента е главен секретар на ДАНС, не е осветяван до сега като офицер от ДС.

Той, както и шефът му Спасов, е отстранен от системата на МВР през 1997 г. за подпомагане на престъпни групировки и изнасяне на информация.

След уволняването си от МВР Георгиев става изпълнителен директор на "Ипон-Агенция за сигурност и охрана"- ООД, регистрирана през април 1998 г.

Когато Борисов обаче става главен секретар на МВР, Георгиев отново е върнат в министерството и се издига до поста заместник-началник на Инспектората.

Но заради „нерегламентирани" контакти е образувана разработка срещу него от „Вътрешна сигурност", като се твърди, че именно той в началото поддържа контактите с братя Галеви.