ГЕРБ предложи парламентарен мазохизъм. Докато народните представители и днес вече два часа се занимават единствено с разглеждане, приемане и отхвърляне на предложения за промени още по член 1 на Бюджет 2014, от парламентарната група на ГЕРБ направиха интересно предложение.

Депутатът Цветомир Михов излезе на парламентарната трибуна за процедурно предложение и пожела днешният работен ден на депутатите да бъде удължен до приемане на целия бюджет за следващата година.

"Ще приемем ли бюджета в рамките на тази календарна година?", попита Михов и с това мотивира предложението на парламентарната група на ГЕРБ.
Мнозинството от народните представители обаче не приеха още от първо гласуване подобно удължаване на работното време.

Последва прегласуване, но 101 депутати не пожелаха да работят след удълженото до 16.00 часа време за парламентарно заседание.
Ентусиасти бяха 64 депутата, които бяха готови да работят дори до през нощта.

В един момент - като представител на опозицията, депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева се почувства засегната от воденето на парламентарното заседание, чийто председателстващ в момента бе зам.-шефът на НС Мая Манолова.

Караянчева поиска думата с мотив "процедурно предложение", но излизайки на парламентарната трибуна започна да прави предложения за отпускане на средства за община Кърджали. Манолова обаче й изключи микрофона и на Караянчева се наложи да крещи, за да бъде чута.

Засегната и от това народният представител от ГЕРБ се обърна към Манолова с думите - "Ако искате вкарайте някакви хора тук с пръчки, да ни бият, че сме от опозицията". И заключи с - "Язък, че сме членове на Европейския съюз".

"Язък, че ви дадох думата", съжали в отговор "червената" Мая Манолова.

Сред отхвърлените предложения на ГЕРБ бе и това за сумата от 20 млн. лева за целево финансиране на нова спортна зала в Плевен.

Предвижданията бяха целият спортен комплекс да включва строителство на нова спортна зала с 3 000 места за зрители, цялостен ремонт на стадион „Плевен", който е с капацитет 22 000 места, както и реконструкция на помощно футболно игрище с лекоатлетическа писта и площадка за лекоатлетически хвърляния.

Категорично е отказано предложението, направено от народните представители от ГЕРБ - Плевен, за всички общини от Плевенска област, независимо от партийната принадлежност на техните кметове, съобщиха междувременно бившите управляващи.