Простихме се с бележития български актьор - Георги Черкелов. На поклонението в Народен театър „Иван Вазов" дойдоха десетки негови роднини, приятели и колеги.

Черкелов прекара няколко тежки месеца в борба с последствията от инсулта, който получи в края на миналата година. Актьорът ни напусна на 19 февруари, на 81 години.

"Пред смъртта всички сме равни, но в живота сме различни, а Черо беше много по-различен от нас - не само с безграничния си талант, а преди всичко с особения си усет за изкуството и тънкото чувство за смях и ирония, присъщо само на мъдреците", каза в словото си на траурната церемония актьорът Николай Николаев.

Сред останалите, казали по няколко думи за своя приятел и колега бяха актьорите Стефан Данаилов, Виолета Бахчеванова и Васил Стойчев.

За режисьора Людмил Стайков присъствието на Георги Черкелов издига българското актьорско изкуство на много висок пиедестал: "Той беше много различен, с изумителната си убедителност и възможност да предава пестеливо най-тънките нюанси на чувствата и емоциите, респектираше зрителите", допълни още Стайков.

Столичният общински съвет започна днешното си заседание с едноминутно мълчание в памет на големия българския актьор.