След две от магическите книги на последните десет години - "Колекционер на любовни изречения" и "Малката светица" и портокалите, писателят Александър Секулов и издателска къща „Сиела" представят „Островът"- роман за любовта като щастливо корабокрушение.

Разказът отвежда на малък варовиков остров в края на Егея, където три деца  плуват сред безвремието като щастливи риби. Съдбата ги изправя срещу  други конквистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи. Всеки е сам срещу всички, а всички - заедно в бурята. Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият.

Книгата връща напълно забравен жанр в българската литература - романът за деца, доставящ удоволствие на читатели от всички възрасти. А и книгите за деца ги четат възрастните, за да спрат времето, е написал авторът.

Художник на рисунките в изданието е Чавдар Гюзелев

 

Издателство "Сиела" обявява конкурс за продължението на книгата!


Ако са ти харесали героите на тази книга, ако ти се струва, че вече ги познаваш мноооого добре, ако си преживял или можеш да измислиш място и приключения, в които да попаднат следващото лято, то седни и пиши на адрес znamkakvostepraviat@abv.bg