Стените на една къща са се срутили в следствие на наводненията, които обхванаха Троян. Шестчленно семейство е евакуирано.

Още поне 20 къщи са наводнени. Най-сериозни трудности имаше на територията на село Балканец, където на три места беше ограничено движението на автомобили по уличната мрежа. Има наноси в Черни и Бели Осъм.

Само за час и половина в града се изляха 42 литра на квадратен метър. Почти 40 литра валежи са измерени в Ловеч - втори ден поред вали в такива граници, след наводненията от вторник.

Тази сутрин обстановката в региона се нормализира, съобщи за БНР кметът на Троян Донка Михайлова. Започнало е почистването на речното корито в границите на града от свлечената земна маса и кал.

В момента всички улици в града са напълно проходими. Ток и вода има в цялата община.

Нормализира се и обстановката в Ловеч, където от пороя вчера се срути част от покрива на сграда в центъра на града, използвана преди години от историческия музей.

Нивото на река Осъм е под критичното, въпреки че след вчерашните обилни валежи то се беше покачило значително.

Обстановката и в Пазарджик се нормализира след дъждовете. През изминалото денонощие са отводнени над 60 приземни етажа на сгради.

Отводнен е и плувният комплекс в Пазарджик, така че сградата вече е с нормален работен режим. Оттече се и водата по улиците, която по време на залповия дъжд вчера около 15.00 часа достигна до половин метър.

Градушката, която предшестваше дъжда, е унищожила част от продукцията на земеделските стопани около селата Добровница и Бошуля. Към момента обаче няма количествена себестойност на нанесените щети.