Щетите от атентатите от 11 септември възлизат минимум на 500 милиарда долара.
Това съобщи американският президент Джордж Буш в реч пред членовете на Американската асоциация на военните офицери във Вашингтон.

Като напомни, че според оценките на Осама бин Ладен организацията и осъществяването на атентатите са стрували на "Ал Кайда" 500 000 долара, Буш заяви, че всеки долар за "Ал Кайда" означава 50 милиона за Америка.

5 години след като нашата страна бе обект на нападението, опасността остава, каза Буш в черта, цитирана от агенция "Новости".

На изказването на американския държавен глава бяха поканени посланиците на страни, чиито страни бяха обект на терористични атаки през последните години.

В речта си Буш заяви, че ислямските терористи проповядват "идеология на ненавист", като се стремят да създадат "обединена тоталитарна държава" в Близкия Изток и че с терористите не може да се правят никакви компромиси.
Глупаво е да се смята, че с тях може да се водят преговор, заяви президентът, като отново подчерта, че САЩ възнамеряват да постигнат пълна победа в борбата с тероризма.