Договор за построяването на уникална многофункционална спорта зала подписаха премиерът Борисов и президента на Главболгарстрой Симеон Пешов.

Строителството е договорено при нулева печалба, за да бъде смъкната цената. Така от 107 млн. лв. тя е намалена на 90 млн. лв., с което ще се реализира икономия за бюджета и средства за спорта.

Останалите параметри за обекта са запазени - качество, паркинги, срокове, отбеляза премиерът.

Той изтъкна, че когато бъде завършен обектът 16 500 души ще могат да посещават залата.

Симеон Пешов декларира, че на 1 август 2011 залата е бъде готова и покани премиера на откриването й.

Оборудването ще бъде съгласувано със спортните федерации. Спортния комплекс ще е за различни спортове и ще бъде построен за 23 месеца и 20 дни.

Строителството може да започне веднага, а авансово плащане няма да има.

Първото плащане ще бъде през април, изтъкна Борисов и припомни, че първата копка на обекта е направена при предишното управление, без да има предвидени средства в бюджета.

Премиерът подчерта, че реалните антикризисни мерки са именно в осигуряването на работа за бизнеса и работниците.

По повод съгласието на Главболгарстрой да намали печалбата на нула Борисов посочи че интересът на Главболгарстрой е в рекламата - че компанията ще изгради обекта и това, че ще запази 4 хил. души в работна сила, защото тези които са ангажирани в строителството на метрото ще могат да продължат да работят на спортния обект.

"Когато г-н Пешов работи с мен постигаме по-ниски цени", коментира Бойко Борисов.
По повод изнесените данни от министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, който е сезирал прокуратурата за нередности по договор за ремонта за на сградата на министерството - извършен именно от Главболгарстрой - Борисов каза: „ Предишният министър, каквото си е подписвал и какво се е договарял, като мине проверката ще обяснява."

Премиерът съобщи още, че метрото, свързващо Младост с Обеля ще бъде пуснато на 7 септември.