От няколко дни е факт новият сайт за култура и lifestyle - Stand.bg.

Амбициозната задача, която екипът му си поставя, е да поднася на аудиторията си актуална информация около всичко случващо се в българското културно пространство.

Той обаче не се задоволява с това да бъде "в час" с родния „културен живот", но поглежда и към и събития от световните културни центрове като Париж, Лондон, Берлин, Ню Йорк и други.

Сайтът се съсредоточава върху музиката, киното, театъра, литературата, визуалните изкуства и модната индустрия.

В него намира място и рубрика за новостите в света на технологиите, тъй като те в голяма степен са обвързани със съвременната култура.

И тъй като, надали някой вече ще отрече - визията е важна, Stand.bg разполага и с рубрика "галерия", където читателите ще могат да направят виртуална разходка из последните концерти, изложби и други красиви парченца от културната мозайка на седмицата.

Поне за момента - на първо четене - личи, че чалгата е тема табу за сайта. Искрено се надяваме и си пожелаваме така да бъде и занапред.

Stand.bg вече издържа успешно първия си "изпит", след като беше официално представен пред много журналисти, специалисти в областта на рекламата и приятели.