Атака внесе в деловодството на НС проектозакон за изменение и допълнение за закона за здравето, с които предлага наложените от закона за здравето забрани да отпаднат, защото се оказаха недобре обмислени и неефективни, поради което тяхната отмяна е наложителна и в обществен интерес.

Това съобщиха от пресцентъра на Атака.

Сега действащата забрана за тютюнопушене в закрити помещения, която е наложена от Закона за здравето, доведе до нарастване на безработицата с поне 30 хил. души, които собствениците на заведения за обществено хранене бяха принудени да уволнят заради намаления оборот, посочват от партията.

Забраните водят до спад в приходната част на бюджета с не по-малко от 300 млн.лв., което намали възможността на държавата да подкрепя своите граждани, се казва в съобщението.
Припомняме, вчера по-време на среща с представители на Коалиция за България в парламента ресторантьори поискаха да бъдат направени промени в закона за тютюнопушенето на обществени места и всеки собственик на заведение да може сам да определя колко квадратни метра да отдели за пушачи и колко за непушачи.

Браншовиците подчертаха, че законът работи срещу бизнеса и за развитие на корупцията и рекета. Червеният депутат Мартин Захариев се обяви категорично за промяна в закона. Според него задължително трябва да се разреши пушенето в нощни клубове след 23.30 часа.

Междувременно пък бе обявено, че 18.00 часа тази вечер в централата на партия „Атака" парламентарната група на партията ще проведе заседание. По време на заседанието ще бъде взето решение във връзка с гласуването на кабинета, предложен от Пламен Орешарски, за приемането, на който Атака има ключова роля.