Пари за театър до края на годината ще има. За това гарантира новият-стар министър на културата Вежди Рашидов след срещата на министрите от кабинета „Борисов 2" в Министерски съвет.

Няма нито един български артист да си отиде без заплата, категоричен бе Рашидов, след като стана ясно, че в актуализацията на бюджета за тази година, предложена официално на вниманието на депутатите, Министерство на културата няма да получи допълнителната сума, която искаше.

5 млн. лв. са необходими за театрите, тъй като има голяма дупка в бюджета на министерството, стана ясно от думите на Рашидов.

За него е важно през ноември и декември българските творци да не се приберат без заплати и средства. Това нещо се каза днес и вчера, прие се. Ще има пари за театри. Всички пари се търсят от централния бюджет, така трябва да разпределим, че до края на годината никой да не остане без средства. Днес имам уверението, че това ще стане истина, настоя Рашидов пред медиите.

По традиция министърът бе запитан и кога ще отвори неговата професионална гордост - музеят, наричан Българският Лувър. Трябваше да питате защо никой преди мен не е издал заповед за концепция за Лувъра. Аз направих концепция, посмениха комисията, сега трябва да направим нова комисия. Надявам се след три месеца да ви го отворя, пожела си той.