Според председателя на комисията за контрол на ДАНС Волен Сидеров освен, че не е получавал заплата, Алексей Петров не е изпълнявал никакви задачи като служител на службите.

В същото време Сидеров извади наредба от 2003 година на службите, в която се казва, че агентите под прикритие получавали заплати и дори са осигурявани.
Освен това всяка конкретна задача на агентите се определя от министъра на вътрешните работи.

От комисията:
Ем. Йорданов - Назначих Алексей Петров по предложение на ген. Атанасов.
Ат. Атанасов - Не се гордея с това, че препоръчах Алексей Петров в НСС
Ив. Чобанов - Участието на Петров в НСС бе скромно

В отговор на въпрос на News.bg с какъв мотив Атанас Атанасов е препоръчал назначаването на Алексей Петров в НСС, лидерът на "Атака" отговори, че бившият шеф на НСС обяснил, че служител му препоръчал бившата барета.

„Предложи ми го един офицер по-отдолу и аз го назначих", това по думите на Сидеров е отговорил Атанас Атанасов.

На всеки един министър и началник на служба задавам въпроса с какъв мотив е назначен Алексей Петров в службите и няма отговор и няма мотив", заяви още лидерът на националистите.

Може Алексей Петров да си е платил рушвет на Атанасов, за да го назначи, не зная. И това може да е мотив. Понякога нещата са много прости. Възможно е това, не казвам, че така е станало", посочи още той.

Също така Сидеров каза, че никой от досега изслушаните не може да обясни защо Алексей Петров е назначен в службите.

Атанасов може да си говори всякакви приказки, това е някакво озлобление срещу мен, с тези думи лидерът на националистите отговори на упрека на Атанасов за делото срещу него от 1984.