Софийска градска прокуратура внесе обвинителния акт срещу един от групата на „Килърите" - Георги Петков - Дачи, съобщиха от прокуратурата.

Дачи е обвинен в опит за умишлено убийство на Ивайло Паунов и Михаела Мирчева.

Припомняме, вечерта на 13 март 2005 година Дачи открива огън с автомат „Калашников" по Ивайло Паунов - Джованито и седящата на масата до него във варненския бар „Сохо" Михаела Мирчева. Дачи стреля от улицата през стъклената витрина на заведението. Джованито е надупчен, но оцелява макари тежко ранен. Мирчева също получава наранявания, макар и по-слаби.

Опитът за убийство е „осуетен" поради независещи от обвиняемия причини, уточняват от прокуратурата..

На Петков е повдигнато обвинение по член 115 от НК - за умишлено убийство на друго лице, който предвижда наказание - лишаване от свобода от 10 до 20 години. Обвинен е и по член 116, ал.1, т.4 - за убийство на повече от едно лица.

Дачи е обвинен и по член 339, ал.1, затова, че е държал автомат „Калашников" и 30 патрона, без необходимото разрешение.

Срещу Георги Петков - Дачи има повдигнато обвинение и за опит за убийство на криминално проявения Камен Балбузанов - Куката. Припомняме, при стрелбата през ноември 2009 година в кафене в централната част на Плевен Петков изстрелял осем патрона по Балбузанов. След опита за покушение избягал. Тежко ранен пострадалият бил откаран в болницата. По случайност никой друг в заведението не е бил засегнат.

Информацията бе потвърдена от градския прокурор Николай Кокинов. Той поясни, че срещи Ралчев е повдигнато обвинение за водене на банкова дейност, без да има необходимото разрешение за това.
Кокинов поясни пред news.bg, че Ралчев е задържан за 72 часа, предстои софийска градска прокуратура да поискат налагане на мярка „постоянен арест."

Ако бъде признат за винове, той ще получи наказание от 3 до 5 години.