Гадателката Тотка Тотевска от Плевен е задържана в ареста след специализирана акция. Това съобщи говорителката на Окръжната прокуратура Диана Маркова, цитирана от БНР.

Проверката е извършена с подставено лица, на основата на жалба на 38-годишна жена от град Враца, на която гадателката е поискала 100 хиляди лева с цел лечението на миома.

Жената първоначално е платила 60 хиляди лева, останалата сума е трябвало да даде след провеждането на курса. По време на сеансите потърпевшата е преминала и медицински прегледи, при които е установено, че лечението не дава резултати и гинекологичното заболяване се задълбочава.

При акцията са иззети доказателства, че Тотевска се е занимавала с мнима медицинска дейност. При разпитите тя категорично е отричала да е извършвала лечителска дейност и твърдяла, че има лиценз само за гадателство.

Междувременно Районната прокуратура в Плевен е осъдила Тотевска за подобно деяние от 1994 година условно на 2 години и шест месеца с четиригодишен изпитателен срок. Прокуратурата в Плевен апелира всички потърпевши от лечителската дейност на Тотевска да се жалват за извършване на проверка.