Скандални билбордове, изобразяващи фолкпевеца Азис и Китаеца, които се целуват голи, се демонтират от София, Кюстендил и Перник.
Постерите на скандалният фолкаджия имат за цел да рекламират стартиращата след пет дни четвърта национална телевизия "TV2".

Премахването на билбордовете в столицата е по нареждане на столичния кмет Бойко Борисов.

Плакатите са скандални, затова ги свалям. Първото нещо, което направих днес, беше да подпиша заповед за махането им. Днес и в сряда постерите ще бъдат разчистени от спирките и билбордовете, заяви Борисов.

По думите му, решението му не е насочено срещу самата телевизия, а срещу начинът, по който тя се рекламира.

В същото време от ръководството на телевизията заявиха, че премахването на плакатите е нарушение на свободата на изразяване.

За нас това е посегателство върху свободата на изказ в България, заяви Огнян Димов - Генерален директор на новата телевизия.

Визията цели да покаже разкрепостеноста на звездата в българския шоу бизнес, която е в основата на новото превъплъщение на телевизионен водещ.
Странна е реакцията на нашето т.н. модерно общество
, допълва г-н Димов.

От медията са сигурни, че ако снимката беше на хетеросексуална двойка, повечето хора щяха да оценят единствено високото качество на фотографията и графичния й дизайн.

Припомняме, това е вторият случай, в който скандални плакати на Азис са премахнати от столицата.

Докато беше главен секретар на МВР, Борисов разпореди да бъде махнат разголеният билборд на певеца, който с години висеше в близост до паметника на Васил Левски в центъра.

Тогава Азис заплаши Борисов със съд в Страсбург, ако не бъдат свалени плакатите на всички голи мъже и жени в столицата. Фолкаджията дори заяви, че България няма да влезе в ЕС заради сваления билборд.

Освен от спирките и билбордовете в София, разголените плакати на Азис и Китаеца ще бъдат махнати и от Кюстендил, съобщи кметът на града Петър Паунов.

Още в LIFESTYLE.BG