Руският вицепремиер Игор Шувалов, говорейки на Световния икономически форум в Давос, предупреди Запада да не се опитва да свали от власт президента Владимир Путин, като подчерта, че руснаците са готови да жертват своето богатство в подкрепа на Путин, съобщава „Асошиейтед прес".

Шувалов, който се смята за един от най-богатите хора в руското правителство, допълнил, че това, което той смята за опити на Запада за сваляне на Путин, само ще обедини нацията още повече.

През миналата година Русия изпадна в рецесия на фона на спада на цените на петрола, основна износна суровина за Русия, както и заради западните санкции срещу Москва заради ролята й в конфликта в Украйна. Възникнаха въпроси в Русия и в чужбина дали цената, която обикновените руснаци трябва да платят за анексирането на Крим, не е твърде висока.

Когато руснакът почувства какъвто и да е международен натиск, той никога няма да предаде своя водач", заявил Шувалов и добавил: „Никога. Ние ще се справим с всяка трудност в страната - ще ядем по-малко, ще използваме по-малко електричество."

Коментарите на Шувалов предизвикаха „взрив" в руските социални медии, включително на един от опозиционните активисти, който е публикувал снимки на къщите на Шувалов в Москва, Лондон и Австрия, за да илюстрира къде вицепремиерът ще изпита трудностите, които описва.