Коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок в следващо управление ще бъде полезна за държавата.
Тази теза разви ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок в ефира на Нова телевизия.

Реформаторът е на мнение още, че в новия парламент настоящата трета политическа сила ДПС трябва да бъде изпратена в ефективна опозиция и изолирана в ъгъла.

"Очаквам следващото управление да бъде реформаторско", призна ген. Атанасов.

Като задача номер 1 на новите управляващи той посочи ревизия на сегашните задкулисия и безобразия, както и поставяне на ясни разделителни линии на властите.

"Желанието за ликвидиране на Корпоративна търговска банка (КТБ) вече е разклатено", коментира и другата актуална тема през последните седмици ген. Атанасов. Той съзира промяна в действията на държавните институции по отношение на банковата криза през последната седмица, като ясен сигнал за това е готовността за преговори с акционерите в КТБ.

"КТБ е част от разпада на тази политическа конструкция, която агонизира цяла една година", подчерта реформаторът и добави, че банката около Цветан Василев е била осветена през годините. ДСБ политикът е на мнение, че КТБ е била и използвана от банкера и като начин за добиране до политическата власт.

"Делян Пеевски и Цветан Василиев са само актьорите на сцената, но ние трябва да се фокусираме върху тези, които са зад кулисите", призова ген. Атанасов.

Той коментира и идеята за приемане на спецзакон за справяне със ситуацията около КТБ, като отбеляза, че най-важният текст в този проект е назначаването на синдици в банката от настоящия министър на финансите.

"Слава Богу, че този специален закон за КТБ може би няма да бъде реализиран", призна още ген. Атанасов от Реформаторския блок.