Бизнесът в САЩ притеснен, че наложените срещу Русия санкции силно засягат интересите на американските компании, пише Wall Street Journal.

От пресслужбата на Националната промишлена асоциация обявиха, че компаниите са разочаровани, че Америка едностранно разшири санкциите, тъй като подкопават търговската дейност на САЩ.

От Търговско-промишлената палата на САЩ многократно се обявяваха против нови санкции срещу Русия.

Припомняме, САЩ и ЕС засилиха санкциите срещу Русия. В списъка на Вашингтон със санкционираните са включени почти всички големи предприятия от военната промишленост на Русия и част от финансовия сектор.

Междувременно авторитетното американско издание пише, че няколко страни от Еврозоната могат да пострадат от съкращаване на търговията с Русия.

Германското правителство обяви, че растежът на страната се е забавил през второто тримесечие поради напрежението около Украйна.

Износът от Еврозоната за Русия за първото тримесечие на 2014 година в сравнение със същия период през 2013 година е спаднал с 13%, според данни на Евростат. Вносът от Русия е спаднал с 9% на годишна база. Спадът в търговския обмен между валутната зона и Русия започна още преди събитията в Украйна.

Wall Street Journal допълва, че спадът е във връзка с наложените от ЕС санкции срещу Москва.