Oт партията на Волен Сидеров предупреждават, че платени провокатори ще се опитат да предизвикват кървави сблъсъци по време на протестите в София, като за това ще бъде обвинена "Атака".

От там са изпратили сигнал до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, до Ивайло Спиридонов - директор на СДВР и Георги Златков - директор на СПС към ГД „Охранителна полиция" - МВР.

В него се посоча, че за тази цел неизвестни към момента лица са установили контакт с водачите на агитката на Левски Запад от кв. „Надежда" и кв. „Люлин". Те трябва да съберат 500 души, които да могат да се разделят на 2 големи групи и да чакат допълнителен инструктаж на 2 отправни точки:- градинката пред народния театър „Иван Вазов" и втора точка - градинката до храм „Св. Седмочисленици".

На водачите на агитките им е казано, че се търсят 100 човека, които ще получат много голяма сума пари, за да направят провокация. Същите тези 100 човека трябвало да подготвят бомбички от миниум, бронз и сачми за целта на провокацията.

Второто условие към тях било, да се намерят тениски на" Атака" и да бъдат облечени с  тях.

Като цяло действието щяло да бъде насочено към това, тези 100 души да се влеят в протеста пред Министерски съвет, където трябва да извършат провокация. Основен сборен пункт на т.нар. тартори на агитката на Левски Запад за кв. Люлин и Надежда се намира в кафе „Еврофутбол" на кооперативния пазар в кв. „Люлин".

Там те извършвали своите срещи.

От Атака настояват да се вземат незабавни мерки, за да бъде предотвратена тази провокация. Твърдо заявяваме, че членовете и симпатизантите на партията нямат  намерения да извършват провокации спрямо протестиращи граждани, заключват националистите.