Сметната палата публикува на интернет страницата си декларациите на някои от министрите в правителството на Бойко Борисов.

Като най-заможни според декларираното се открояват министърът на културата Вежди Рашидов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, Симеон Дянков, министър на финансите и икономическия министър Трайчо Трайков.

Министърът на културата Вежди Рашидов е декларирал една идеална част от апартамент на ул. „Елемаг" в София. Също там притежава и 1/3 част от складови помещения и парцел. Освен това министър Рашидов е декларирал още два парцела в София, като единия е на името на съпругата му. Той е съсобственик със съпругата си на къща на стойност 190 000 лв. в столицата.

Съпругата на Рашидов притежава и апартамент и оранжерия в София.
Освен това министър Рашидов декларира и парцел в Голям Брезник, Ловешко, ниви в Кърджалийското село Иванци, с- Големанци - Хасковско. Земеделските земи са общо около 30 дка.
Вежди Рашидов разполага с два лека автомобила: Мерцедес С320 ЦДИ и БМВ Х3, на които и собственик заедно със съпругата си.

Като налични средства Вежди Рашидов е декларирал 96962 в лв., 88 609 в евро и 69 296 в долари.Влоговете в банки на името на министъра на културата са три в евро на обща стойност 666 000. Едни е влогът в лева - 320 700 и в щатски долари - 23 962.
Вежди Рашидов е декларирал че е предоставил заем в размер на 90 000 евро.
Той притежава и дялове от „Алкор 7" ООД.

Според подадената от вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков. имуществена декларация - той притежава къща с двор в САЩ, Вашингтон. Тя е придобита 2001 година на цена в лева 2 500 000. Дянков е декларирал лек автомобил Фолксваген, собственост на съпругата му Каролин Луис Фройнд.

Посочени са налични парични средства в размер на 10 000 лева, банкови влогове в български левове от 43 820 лева и 170 000 щатски долара на негово име и 72 000 щатски долара на името на съпругата му.
Вицепремиерът е декларирал ипотечен кредит от 540 000 лева. Той притежава акции в „Дженерал Електрик", „Хартфорд Файненшъл", „Клийн Енерджи", „Рейфеон", „Чарлз Шуаб Фонд". Той има и 47 % дялово участие в „Екопроект Априлци" на стойност 107 800 лева.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев е декларирал съсобственост заедно със съпругата си на две къщи с двор в София.

Освен това и на къща с двор в село Баня, Разложко, в село Черноморец, Созопол, както и в Гърция на полуостров Халкидики, който е на стойност в български левове 1 369 081 лева. На имотите той пак е съсобственик със съпругата си.

Заедно със съпругата си той декларира собственост и на лек автомобил Ауди.
Посочени са общо шест влога в страната и чужбина в български левове (96 069) и в евро (47644).

Росен Плевнелиев е посочил и два кредита - в размер на 650 000 евро и 350 000 евро, единият взет от „Лозен Коснулт" ООД, а другият - от Германия. Той и съпругата му притежават дялове в „Резиденшъл Парк" София, „Лозен Консулт" ООД, „Плевнелиев" ООД, „Плевнелиеви Консулт" ООД и др.

Министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков притежава 1 идеална част от апартамент в София и по една втора идеална част от два други апартамента в София.
Също така той е собственик и на 1 идеална част от вила с вилно място в София, придобита 1997 година.

Декларирал е лек автомобил Мицубиши Паджеро, придобит 2008 година.
Сред банковите влогове са посочени - 15 500 в евро, 13 200 в щатски долара, 16 000 в лева. Той е декларирал кредит в размер на 32 000 лева. Министърът е декларирал, че притежава акции в „Химимпорт", „Монбат", „Еврохолд", „Слънчев бряг" и др.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е декларирал собственост върху 6 апартамента в София, като в три от тях е съсобственик със съпругата си Десислава, а два от апартаментите са с гараж.
Други два апартамента принадлежат само на Цветанов.

Министърът на вътрешните работи притежава и къща с двор в село Шуба, община Годеч и около 10 дка гора и поляни в същото село.
На името на Цветан Цветанов се водят два кредита - ипотечен и лизингов на стойност съответно 59 000 лв. и 24 500 евро.
Министърът не е декларирал да притежава лек автомобил.
Общо влогове министърът има : 46 600 в лева и 20709 в евро. Според подадената декларация Цветан Цветанов не се разпорежда с акции и ценни книжа.

Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов декларира собственост на апартамент в София на стойност 107570 лв., както и къща с двор в село Челопек, Врачанско.
Съпругата на министъра разполага с клиника с право на строеж във Враца, с цена на придобиване 136349 лв. Три са леките автомобили, с които разполага министърът: Форд Мондео, Лада Нива, Фолксваген Джета.

Влоговете в банките са два в лева - 14 000, и в евро - 8 000, а притежава и един лизингов кредит в размер на 18000 евро, на името на съпругата му 
Мирослав Найденов не разполага нито с дялове в дружества с ограничена отговорност и командитни дружества, нито с ценни книги, поименни акции в акционерни дружества.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова е декларирала 50 % собственост от къща с двор в София, 25 % от къща с двор в Сапарева баня и 100 % собственост върху апартамент в София.
Тя декларира и банков влог от 9000 евро. Караджова декларира 100 % дялово участие в „Проекти консулт" ООД.

В декларацията на министъра без портфейл Божидар Димитров са посочени два имота - половин идеална част на къща в Созопол и собственост на апартамент в София.
Божидар Димитров не е посочил да разполага с лек автомобил. Той не притежава също никакви влогове, както и никакви заеми.

На сайта на Сметната палата не могат да бъдат намерени декларациите на премиера Бойко Борисов, на външният министър Румяна Желева, на правосъдния министър Маргарита Попова, както и на транспортния и социалния министър Цветков и Тотю Младенов.