Първият човек, който трябва да бъде почерпен от Първанов се казва Иван Костов, защото той уби десницата.
Това заяви кметът на София Бойко Борисов пред Нова Телевизия.

По повод призива на Пьотеринг, лидер на Европейската народна партия (ЕНП), призовал българите да гласуват за Първанов, Борисов обясни, че е имал среща с него, въпреки пречките от страна на десните.

С тези десни лидери, които има страната ни, все едно на „Левски" да поставиш почетното 3-то място в началото на програмата, това обясних на Пьотеринг когато се срещнахме, каза още Борисов.
По думите му, лидерът на ЕНП е понесъл отговорността на десните, след като е видял, че те нямат морал.

След като нямате куража да кажете „Направихме Първанов президент, поне го подкрепете", заяви Борисов и допълни - „десните ни докараха дотам, че и Волен Сидеров ни бие".

На въпрос дали Бойко Борисов подкрепя Първанов, кметът на София отговори, че той е човек, на когото може да се гласува доверие.
Според Борисов обаче, проблемът е в това, че на неговия гръб има „октопод с много пипала", които ще се възползват от успеха му - хора като Овчаров, Станишев, Вальо Топлото и много други нови „звезди", а това според кмета е фатално.

ПОСЛЕДНО
С писмо, подписано от Иван Костов, ДСБ отказаха на Пьотеринг да подкрепят Първанов:
"Не можем  да последваме призива ви, защото на втория президентски тур българските граждани няма да бъдат изправени пред избора между "демократичен президент" и ксенофоб, а между претенденти, чието поведение е изпъстрено с прояви на етническа нетолерантност." 

По повод президентските избори Бойко Борисов изрази възмущението си от това, че в смесените градове, където избирателната активност е 90% - за разлика от тази в София, която е само 15% - „е работено по урните", а това е недопустимо.

Ще държа ГЕРБ встрани от десните, от цялата политическа класа, категоричен бе кметът, но призова хората, които подкрепят ГЕРБ, „да се съобразят с това, което ни казва Европа, именно да подкрепят Георги Първанов".

По повод кризата с боклука, Борисов подчерта, че „ако Софиянски поне беше започнал да строи завод за отпадъци, сега нямаше да се споменава неговото име".

Софийският боклук не е математическа задача, която можеш или не можеш да решиш, обясни Бойко Борисов. Според него има елементарно решение на този проблем. Кметът посочи 2 варианта: „Кремиковци" и Суходол.

„Държавата насрочва извънредно заседание за временно съхранение на балите, изгражда се завод, приключва цялата процедура и толкова, просто е. При 80 милиона лева хората в „Кремиковци" е абсурдно да стачкуват".

Вторият вариант според Бойко Борисов е временно съхранение на балите в Суходол, докато в Перник се изгражда завод за отпадъци.
С 80 000 лева могат да се направят чудеса в Суходол, уточни Борисов.

По думите му след като изтекат тези 7, 8 месеца, заводът в Перник ще бъде готов и проблемът ще бъде решен само в рамките на 1 или 2 години.

Какво ни е дало в момента правителството? След 9 месеца пак ще имаме 420 000 бали, а се дадоха толкова много пари за извозването на боклука в Карлово и Пловдив, което отнема и повече време", коментира Борисов.

По повод оставката на Милор Михайлов, кметът на София подчерта, че ако причината за подаването й е за да угоди на искането на някои общински съветници, няма да я приеме.