Руският следствен комитет обяви, че водачът на снегорина, който се сблъска със самолета с шефа на Total вчера в Москва, е бил пиян, предадоха руски медии.

Припомняме, президентът на водещата френска петролна компания Total загина в нелепа самолетна катастрофа на летище Внуково в Москва. При опит да излети от Москва за Париж пътническият Falcon 50 се ударил в снегорин. Властите говорят за четирима загинали.

„Беше установено в хода на разследването на самолетната катастрофа в Москва, при която загина изпълнителният директор на френската петролна компания Total, че водачът на снегорина, който най-вероятно е причинил катастрофата, е бил пиян", заяви говорителят на Руския следствен комитет Владимир Маркин.

Маркин добави, че има вероятност редица служители на летището да спрат работа до приключване на разследването.

Водачът е задържан за 48 часа.

Според руското следствие небрежността на служители, а не случайност, е основната причина за смъртта на президента на Total.

При катастрофата са загинали трима души от екипажа на самолета и шефът на Total.

Ръководителят на френския гигант е бил в руската столица, според медии, във връзка с ежегодно събрание на консултативен съвет по чуждестранни инвестиции с участието на премиера Дмитрий Медведев.