Атака започва акция срещу разполагането на нови американски бази у нас край нос Шабла. Това стана ясно от декларацията на лидера Волен Сидеров от парламентарната трибуна.

До централата на националистите стигнала информация, че се привикват запасняци като им се обяснявало къде ще се явят в случай на нужда. Военни окръжия в страната потвърдили информацията на атакистите.

Не се готвим за война, опровергава МО
Още...

Според Сидеров това е заради посещението на генералния секретар на НАТО у нас. Йенс Столтенберг поискал, по мнението на Сидеров, разполагане на US бази у нас, като целта на новата база до Шабла е Крим, според атакиста.

Срещу Крим ще бъдат насочени ракети, притеснен е той. Русия щяла да отговори на тези нападения, а страната ни ще стане мишена на руските оръжия. България можело да бъде заличена. България може да бъде обект на военни нападения, каза още националистът.

Намесена в изказването на Волен Сидеров бе и гръцката партия, победител на изборите - СИРИЗА. Това било ясен знак, че народите в Европа се осъзнавали. В Европа не искат тази политика, която Вашингтон диктува на Европа, смята той. Българският народ също не иска, той е много намачкан и е под силна икономическа зависимост, убеден е лидерът на националистите.

България трябвало да покаже, че не иска да е военна площадка за опасните американски игри. Трябвало и ясно да покажем, че не искаме да воюваме срещу Русия.

Волен Сидеров атакува бившия външен министър и соцдепутат Кристиан Вигенин, който според него легитимирал украинската хунта, а сега лицемерно настоявал за отмяна на санкциите срещу Русия. Тази хунта в момента мобилизира българите в Одеса, каза лидерът на националистите.

Червеният депутат веднага реагира. Кристиан Вигенин заяви, че е провел кампания като външен министър, с която да се отмени забраната българските малцинства да говорят на своя роден език. България според него е търсила баланса за намиране на мирно решение на конфликта Русия-Украйна.
По думите му не било лицемерно червените да подкрепят първоначално санкциите срещу федерацията, а после, когато се видяло, че те не дават нужния резултат, да поискат отмяната им.