Предизборната битка през май ще покаже дали председателят на „Атака” Волен Сидеров ще се съгласи да стане евродепутат, ако бъде избран и ще напусне лидерското място на националистите.

Това обяви пред журналисти самият Сидеров, който избра последния възможен ден и регистрира официално евролистата си с кандидати в Централната избирателна комисия.
Втори след националист номер 1 е депутатът от „Атака” и бивш евродепутат Десислав Чуков, а третото място е запазено за Магдалена Ташева.

След нея в списъка с хора, кандидати да влязат в следващия Европейски парламент, са Павел Шопов и Станислав Станилов.

И Волен Сидеров, подобно на други водачи на евролисти, се изправя в предизборната битка, готов за дебат. Трябва да има, по думите на лидера на „Атака” истинска дискусия между политиците, в която да се обсъди каква ще е позицията на България, както и да бъдат споделени различни идеии.

„Трябва да се говри дали да се преустрои Европейския съюз, трябва ли да се откъсне от американското влияние”, посочи с примери Сидеров.
Той обаче призна, че е разочарован от това, че водачите на евролистите на други политически партии са се изпокрили.

„Атака” ще има и трябва да има свои представители в европарламента. Иначе няма да бъде чут гласът на много хора, които не искат еврогей ценностите, а искат християнски ценности", отсече Волен Сидеров.