Британски инвестиционен фонд иска да произвежда електромобили в България.

Това е станало ясно по време на срещата на премиера Борисов, който на дведневно посещение в Лондон, с представители на фонда.

Пред него те са заявили желанието си да започнат производство на електромобили в страната ни.

В момента 200 подобни прототипа се произвеждат в Германия и според представителите на британския бизнес подобно производство ще намери добър пазар у нас.

Инвестицията ще е за около 100 млн. лв. и ние толерираме тяхното желание, коментира министър-председателят.
По думите му, към момента британските инвестиции в България са намалели с близо 12 млн. евро.

Електромобилите изминават между 400 и 600 километра, в зависимост от батерията, като развиват 110 километра в час. Според Думите на Борисов бизнесмените са го уверили, че цената ще бъде поносима и за българския пазар.

По време на политическите срещи на премиера е станало ясно, че независимо от резултатите на парламентарните избори във Великобритания след три месеца, по отношение на политиката към България ще има абсолютна приемственост.

Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов след среща с представителя на Консервативната партия Уилям Хейг.

Работим добре и с двете водещи партии във Великобритания и следваме приоритетите, които сме определили, посочи премиерът.

Това е било споделено и по време на срещата с председателя на Камарата на общините в британския парламент Джон Беркоу (на снимката).

В разговорите участваха и депутати от различни политически сили, които са част от общопартийната група за приятелство с България.

Независимо от това от кой е на власт в едната или другата държава, сътрудничеството и приятелството между двете страни са по-важни от партийните различия", подчерта премиерът.

Той беше категоричен, че България и Великобритания ще продължат да бъдат партньори, защото отношенията между двете страни са стратегически.

По-късно днес предстои разговорът между Бойко Борисов и Гордън Браун.