Най-вероятно към бащата, който навръх Великден уби 7-годишната си дъщеричка в Русе Пламена, ще бъде предявено обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, предизвикана по особено жесток начин.

Това стана ясно от изявление на директора на Областната дирекция на МВР в Русе Георги Великов, пише Ruse-news.com. Ако бъде признат за виновен Пламен Петров може да получи между 10 и 20 г. затвор, тъй като, въпреки че деянието е извършено по непредпазливост, попада в хипотезата на чл. 116 ал. 1 т. 3 на НК - убийство на рожден син или на рождена дъщеря.

Припомняме, на 20 април първокласничката е била закарана в Спешното отделение на местната болницата без пулс, отпусната и с видими следи от побой. Момиченцето така и не е успяло да дойде в съзнание, а лекарите незабавно са уведомили полицията за упражненото насилие.

Скоро след подаването на сигнала пред блока са пристигнали полицаи, които са извършили оглед на мястото на инцидента и са арестували бащата на детето.

По думите на Великов, изясняването на обстоятелствата около трагичния инцидент показало, че бащата е с чисто криминално досие, не е регистриран и като страдащ от психично заболяване.

Петров е пенсионер по болест, като лекарите от ТЕЛК-а са отправили препоръка, че той може да работи, но да не се натоварва психически.

Мярката за неотклонение на Петров ще бъде гледана утре.