Протестът на Орлов мост започна с около 40 - 50 човека, които потеглиха по шосето към Софийския Университет, откъдето продължиха към президентството.

Янаки Ганчев съобщи, че е бил избран вчера за председател на движението Орлов мост за промяна и каза, че днес протестиращите имат ново искане - призив към президента да бъде освободен незабавно съветникът по националната сигурност ген. Майор Стоимен Стоименов, тъй като изтече информация, че било обсъждано на КСНС въвеждане на военно положение.

Смятаме, че този човек не е подходящ за тази длъжност, тъй като е бил началник на отдел военен на ЦК на БКП.

Президентството е оградено от метални ограждения и полицаи.
Към протеста се присъедини микробус със звукова уредба, окичен със знамена, под звуците на възрожденски песни.

Междувременно вторият лъч на протеста (около 200 души) блокира движението на кръстовището на ул. „Славянска" и ул. „Г. С. Раковски" в столицата, след което и тези протестиращи се насочиха към президентството.

Протестиращите свиреха със свирки, носят български знамена и плакати с надписи „23 години мафия от наши предатели и чужди „доброжелатели"; „23 години стига зимен сън, мафията вън".

След като двата протеста се обединиха пред президентството, те спонтанно решиха да тръгнат към централна гара София.
Демонстрантите скандираха  „Един народ, един протест" и" България".

Малко след това обаче, част от новото сдружение Орлов мост за промяна се разотидоха, тъй като не пожелаха да отидат към гарата. Лидерът им Янаки Ганчев заяви: „Орлов мост, тук".

„Какво ще правят там? Видяхте автобусите със жандармеристи, които потеглиха натам. Как така ще спират влаковете, това е забранено със закон", възмутиха се част от протестиращите.

Протестиращите пристигнаха на Централа гара, водени от колоездач в железничарски дрехи, поставил на колелото си табела с надпис Промяна за човешки живот на народа, закрепена върху метла. Той е следван от знаменосци.
Протестиращите бяха очаквани на гарата от много полицаи, независимо от това те приближиха към първи перон.

Демонстрантите са около стотина души, част от тях слязоха на релсите, някои достигнаха и до втория перон. Те бият тъпани, надуват вувузели.
От двете им страни са скупчени десетки полицаи.

Няма опасност от инциденти, тъй като влаковете са пренасочени към други гари. Може би това обяснява спокойствието на служителите на реда, пред чиито погледи протестиращите слизат на релсите.

Шестващите бяха призовани от организаторите на протеста да освободят релсите, защото това, че са успели да блокират гарата, е достатъчно и те последваха призива. Отвън се строиха за потегляне обратно към центъра, но по мегафона бе съобщено, че полицията била блокирала двама от протестиращите.

„Да си ги върнем обратно", прозвуча по мегафона и масата се юрна отново към пероните и отново прекосиха 4 перона заедно със знамената. А междувременно продължават да прииждат хора.

Протестиращите превзеха ретро локомотив, качиха се на машината и развяха знамена.
Те блокираха за кратко и два влака, но се оттеглиха след като стана ясно, че са пуснати двамата мъже, задържани по-рано от полицаите.
Причината била че се опитали да блокират влаковете. След като се разбра, че са освободени, останалите се отдръпнаха от пероните и си тръгнаха.

С огромен транспарант „Народът не преговаря" протестът стигна до Лъвов мост и блокира движението. Ръководителят им Янко Петров призова за единство и отправи апел всички да дойдат на 12 март в 12:00 часа пред парламента и задължително да бъдат с метли и лопати.

Нека не се примиряваме, нека протестираме, призова още той.
Друг участник в протеста настоятелно призоваваше: „ Спрете да плащате данъци, трябва всички вие да си подадете оставките като данъкоплатци."

Протестиращите потеглиха към президентството.
По пътя те скандираха „Мафия"и „Победа".
Протестиращите отправиха поздрав към честните полицаи, които ги охраняваха и са с тях през цялото време и им ръкопляскаха.

Янко Петров посочи монополистите: „Банките, енергетиката, „Топлофикация", водата, здравната система и Касата". Той отбеляза, че положението на нашите майки и бащи не би трябвало да е такова. Изрази съчувствие към инвалидите, за които държавата нищо не прави и отправи апел на 12-ти да дойдат и всички пенсионери, и всички болни. „Елате с метлите и лопатите и нека да ги изметем", настоя той.

Центърът на София беше озвучаван от микробусите на протестиращите, от където непрекъснато звучеше възрожденска музика. Те често призоваваха минувачите да се присъединят към тях и скандираха: „Протестът е за вас!".

Един от протестиращите носеше табела, която издигаше високо. На нея пишеше на българо-руски: „Овчаров, ние вече не пасем. Убирайся вон!"

Накрая, след повече от 4 часа, демонстрантите решиха да се разотидат и тръгнаха на групички в различни посоки.