Фокусират се върху едни технологии и формати на политически разговори, а не се говори за политики и проблеми. Именно това е проблемът.

По този начин социалистката Татяна Буруджиева коментира преговорите, които ГЕРБ води цяла седмица с останалите политически партии, в ефира на Нова телевизия.

Ексдепутатката от левицата заяви, че очевидно нищо не произлиза от консултациите с инициатор партията на Бойко Борисов, а цяла седмица хората следят много внимателно какво ще се случи.

Накрая се случи това, което бе ясно веднага след изборите, а именно, че ще има дясноцентриско правителство", посочи още Буруджиева.

Тя изрази и други притеснения за политическата ситуация в момента, сред които е това, че се бави свикването на 43-ото Народно събрание.

„Правителство ще се гласува през ноември, а има толкова неотложни и важни задачи пред него", изтъкна още социалистката.

Тя не е съгласна и с политиката на служебния кабинет на проф. Георги Близнашки, тъй като, по думите й, той се занимава с неща, които нагнетяват напрежението сред българите. Като такава стъпка на кабинета „Близнашки" Буруджиева посочи готвените промени в пенсионната реформа, които вчера изкараха стотици служители в сектор „сигурност" на протест.