42-годишен мъж в термичен шок и със 100% изгаряния по тялото е бил приет в Спешното отделение на МБАЛ-Бургас, съобщават от болничното заведение. Пациентът е постъпил към 19.00 часа тази вечер.
Екип на  отделението, трима реаниматори и уролог са направили всичко по силите си, за да го стабилизират и той  да бъде транспортиран до клиниката по изгаряния във ВМА - Варна.

По-късно стана ясно, че мъжът, който е безработен,  се е самозапалил.

Кметът Димитър Николов и изпълнителният директор на МБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски  веднага са организирали транспортирането да стане  с медицински вертолет. За съжаление машината не е успяла да излети при здрачаване и в тъмната част на денонощието. Това е наложило транспортирането на пациента към клиниката по изгаряния да стане с реаномобил и реанимационен екип на МБАЛ-Бургас, който да поддържа жизнените му функции.

От МБАЛ-Бургас уточняват, че екипите на Спешно отделение и Реанимация са реагирали светкавично. Д-р Димче Миладиновски, д-р Даниела Люцканова,  д-р Милена Минева и д-р Йордан Томов са обработили раните и са поставили мъжа на апаратна вентилация. Докато е бил в Шокова зала са му правени вливания, за стабилизиране на състоянието му. Изгарянията на пациента са изключително тежки и се определят като травма несъвместима с живота, посочват още от болницата.