За една година държавата е загубила 10 млрд. лв., трябва две години да работим, за да я възстановим, каза днес в сливенското село Чинтулово лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на храмовия празник на манастира "Св. Илия".

"Каквото имаше съсипаха. Така е и с този манастир - турци са го ограбили, запалили и после ние, българите, пак си го изграждаме. Такава е държавата - минат, оберат я и после пак отново", заяви Борисов, цитиран от Дарик радио.

Той отбеляза, че ако ГЕРБ бяха управлявали държавата, досега щяха да са готови магистралите "Струма" и "Марица" и да е започнало изграждането на междуградските и селските пътища. По думите му сегашното управление е съсипало тези проекти. През този месец партията ГЕРБ е отпуснала 9900 лв. от субсидията си за стенописната украса в храма на манастира, допълни той, като подари на манастира икона, изобразяваща Тайната вечеря.

Сливенският митрополит Иоаникий благодари на Борисов и заяви, че е благословена ръката, която дарява за църквата. Той добави, че е необходимо да се поправи и пътят към обителта, както и да се изгради ново помещение за монахините.