Служител на магазин "Уол март" бе смазан от бясна тълпа нетърпеливи купувачи в Ню Йорк, които нахлуха през вратата в 5 сутринта заради разпродажба.

Други служители също са били прегазени, след като се опитали да спасят колегата си. Пред магазина от ранни зори чакали около 2000 души.

Купувачите дори се разгневили и продължили да пазаруват, след като магазинът бил затворен заради инцидента, съобщиха от полицията. Някои от тях отказали да напуснат с аргумента, че се редят на опашка цяла нощ.

Поне четирима души, сред които и бременна в осмия месец жена, са откарани в болница заради наранявания. От здравното заведение обясниха, че бъдещата майка и бебето са в добро състояние. 

Кървавите инциденти по време на шопинг обаче не спират до тук. Двама мъже се застреляха взаимно в препълнен магазин, след като съпругите им не можаха да разделят играчка в Toys "R" Us в град Палм Дезърт.  Цяло чудо е, че при стрелбата няма други пострадали.

Петъкът след Деня на благодарността в САЩ е известен като Черния петък. Тогава започва голямото коледно пазаруване и магазините правят огромни намаления в първите часове на работния ден.