News.bg | Money.bg | Topsport.bg | Vsi4ko.bg | Gladen.bg | Lifestyle.bg | Ibox.bg | Mobile.news.bg

Регистрация | Забравена парола?

Вход

News.bg

Фиксинг

08.10.2015
  • 1.7379
  • 1.7886
  • 1.95583
  • 2.65521

» finance.news.bg

Елица и Стунджи: Вече не помним мелодията на победилата песен в "Евровизия"

Еуфорията около "Евровизия" вече премина. Можете ли да направите една трезва оценка на конкурса? Доволни ли сте от начина, по който протече той, избора на финалните песни, фаворитите на публиката?
Елица: В какъвто и конкурс да се яви човек, то той трябва да има много солидна подготовка и предимно да разчита на труда си, защото наистина с медийна кампания и ПР може да се създаде внушително впечатление, но когато отидеш на едно такова място като конкурса "Евровизия", не рекламата е решаваща.
Аз видях изключителен страх в изпълнители, които имат желязна фасада външно, но в очите им се четеше неувереност. Не омаловажавам техния труд, но трябва много години да си прекарал с инструмента си, с музиката си, за да си достатъчно убедителен на една такава голяма сцена, каквато беше тази на "Евровизия".

Безспорен е фактът, че на "Евровизия" се гласува по правило на териториален принцип. В такъв случай какъв бе шансът за наистина качествените песни?
Елица: Безсъмнено в конкурса има политически игри, решаваща бе ролята на геополитическия фактор. Според мен наистина изключително качествени песни, за които бях сигурна, че ще отидат на финал, не достигнаха дори до полуфинал, което отново доказва териториалното разпределение на гласовете.
Дори много от представителите на различни страни споделиха с нас, че може и да не участват следващи години на конкурса, именно заради териториалното гласуване.

Притесни ли ви този факт преди началото на състезанието?
Стоян: Аз бях предвидил, че ще се гласува по този начин. Все пак "Евровизия" е конкурс с дългогодишна история и много от страните всяка година се подкрепят без значение каква е конкретната песен на изпълнителите им. Не бях предвидил обаче колко много са турците по света, колко много са руснаците.

Смятате ли, че 15-те минути, с които разполага аудиторията като време за гласуване, са достатъчни за реална преценка на песните и изпълнителите?
Стоян: Щом този метод на гласуване е използван вече толкова години, предполагам е правилният. Както вече казах, друг е проблемът при гласуването - териториалният принцип. По-скоро това трябва да се промени.
Елица: Според мен не е много сигурно дали всички подадени гласове пристигат за тези 15 мин. Аз лично имам приятели, които ми се оплакаха, че са подали sms за нас, но са получили отговор, че съобщението им не е получено. Така, че никога не можем да сме сигурни, че гласовете са преброени реално.

Какво е мнението ви за сръбската песен "Молитва", която спечели конкурса?Елица: Ако трябва да съм напълно откровена, ако сега трябва да запея тази песен, не мога да си спомня и част от мелодията й. Тази песен лично не ме впечатли, по-скоро запомнящо беше силното присъствие на изпълнителката - Мария. От нея личеше достойнство и увереност.
Но според мен, още миналата година е договорено, че Сърбия ще спечели и ще бъде домакин на следващата "Евровизия". Дори се шегувахме със Стоян, че ще е по-добре не да спечелим, а да сме на второ място, защото ще бъде доста трудно да се намери зала в България, отговаряща на мащабите на "Евровизия".
Не искахме да затрудняваме страната със строеж на нови сгради.

Как ще коментирате скандала около "Молитва" и обвиненията, че тя е крадена?
Стоян: Според мен, когато някой спечели, винаги се намират хора, които това не ги устройва и желаят да опорочат нечий успех.
Не съм запознат подробно със скандала, но смятам, че той по-скоро е плод на недоброжелателно отношение, нищо повече.
Елица: А може и това да е умишлена стратегия с цел реклама.

"Вода" бе силно подкрепена от  Гърция, Македония, Кипър. От кои страни очаквахте най-силна подкрепа?
Стоян: Преварително знаехме за сигурната подкрепа на Гърция. Гръцката публика ни обеща подкрепата си още когато посетихме страната. Нашата песен стана хит там. А и смятам, че те искаха да ни върнат жеста за миналогодишната подкрепа на България за тяхната песен.
Елица: Според мен не става дума за жестове. Една песен или е хубава и публиката я харесва, или не е.
Стоян: Да, нещата се припокриват. От друга страна, получихме подкрепа от страни, за които изобщо не предполагахме, че ще ни подкрепят, което означава, че песента наистина ги е впечатлила.
Елица:Аз от самото начало очаквах, че ще имаме подкрепа от всички държави. Причината бе, че ние промотирахме почти само "Вода" повече от два месеца и се убедихме, че тя не само не омръзва на публиката, а все повече й харесва. Това ни вдъхна увереност. Смятам, че представянето ни на конкурса изгради един добър образ на страната ни.

В този смисъл, какво е мнението ви за предишните две участия на България на конкурса - това на група "Кафе" и на Марияна Попова, които не бяха много добре възприети от публиката на "Евровизия"?
Стоян: Те не бяха добре посрещнати от публиката още тук, в България. Лошото представяне на България досега не ни притесни. Както вече казах, бяхме сигурни в себе си. Странно е, защото успеха, който сега постигхнахме, не ни е чужд и не го възприемаме като нещо ново. Ние правим това от 5 години. Имам предвид факта, че досега сме имали многобройни участия в чужбина и сме виждали реакциите на хората. Просто явно едва идва голямото признание от България.
Елица:И Марияна, и "Кафе" правят своя музика. Ние просто сме различни и може би това ни отличи така много. Успехът ни наистина е голям. За пример ще дам изпълнението на Финландия, която, ако не се лъжа, участва 52 пъти и всяка година не може да достигне до финал.
Ние участваме едва за трети път и вече имаме едно силно класиране на финала.

Факт е, че все повече се харесват песните с етнозвучене, които запазват част от националната музика на всяка страна. В своята музика вие също залагате на етноелемента и използвате различни типични музикални компонента от българския фолклор. Това ли ви донесе големия успех?
Елица: Разбира се, в нашите песни фолклорът и етностилът е повече от водещ. Знаете, в своята музика използваме екзотични перкусионни инструменти, които са ни повече от страст.
Те не само представят по един уникален начин българския фолклор, но и създават една мистика, езкотичност, която се харесва. Чрез музиката си ние се опитваме да покажем, че идваме от едно място с много богата, древна култура.

Много от младите български изпълнители предпочитат или да създават музиката си извън пределите на страната ни, или пък остават тук, но се насочват към комерсиалния тип музика.
Смятате ли, че вашият успех ще стимулира младите таланти да създават качествена музика в рамките на България?
Стоян: Определено да. Вярвам, че много млади изпълнители ще рискуват и смело ще подхождат към нещата, които правят. Дори да има несполучливи опити, поне ще има опити.
Елица: Аз лично забелязвам, че вече има една малка мания специално по перкусионните инструменти сред младите изпълнители, но по-важен е стремежът за създаване на нещо ново и качествено. Българската аудитория вече е достатъчно зряла и има такъв богат избор от изпълнители и песни, че може да отсее реално стойностното от макетното подражание. Ексцентричността вече не се котира.

Смятате ли, че с вашето участие вече можем да кажем, че българското музикално изкуство проби на световната музикална сцена?
Стоян: Съвсем спокойно можем да заявим, че българската музика отдавна е пробила на световната сцена.
Не само заради нас. За щастие България може да се похвали с редица безпорни музикални таланти, лошото е, че нямаме традиции в продуцирането, рекламата на музиката ни.

Какво остана скрито от публиката?
Елица: Страшно много неща. Ние със Стоян мислехме дори да направим един кратък филм, представящ подготовката за концерта, емоциите, просто всичко "зад кулисите", но за съжаление тогавашните ни продуценти от БНТ не откликнаха на идеята, така че филм няма да има.
Идеята беше и да покажем и един вид да подготвим младите ни колеги какво ги очаква.

След предствянето ви на "Евровизия" очакванията към вас безпорно са силно увеличени. Как ще се справите с надежите към себе си?
Стоян: Абсолютно съм убеден, че не само ще се справим, но и може да увеличим очакванията на хората към нас. Просто ще продължим да правим това, което правихме досега. Предстоят ни много участия, подготвяме нов клип.
Елица: А изненадата е, че предстои да създадем песен с типични мотиви от пиринския край, но с рок звучене.

Какво казва музиката на Елица и Стоян?
Обичайте се, вярвайте в себе си и бъдете сигурни, че мечтите се сбъдват!

Размер на шрифта: a a a

Времето

17.05.2009
София слънчево с превалявания 14°/27°
Пловдив разкъсана облачност 15°/32°
Варна разкъсана облачност 14°/24°
Бургас разкъсана облачност 14°/24°
Русе разкъсана облачност 16°/32°
Плевен слънчево с превалявания 16°/30°
Видин разкъсана облачност 16°/31°

Фиксинг

08.10.2015
  • 1.7379
  • 1.7886
  • 1.95583
  • 2.65521

» finance.news.bg

Анкета

news.bg
Харесва ли ви новият дизайн на news.bg?

От 17 юли news.bg е с нов дизайн.

Най-четени

Политика
Милиарди харчим да държим ромите в България, изригна Борисов в Брюксел
Политика
Няма да спрат евросредствата на България, убедени управляващите
Интернет
Глобален проблем срина Skype
Политика
Борисов спрял кортежа си, „уплашен" от 20 задминаващи го мотористи
У нас
Бежанците у нас отказват работни оферти с 1200 лева заплата
Криминално
Кошмар в тунела „Витиня”
Транспорт
Винетките няма да поскъпват
Политика
Русия стреля по Ислямска държава с крилати ракети от Каспийско море
Гласът на нюз-а
Лицемерието на ЕС спрямо България
Написано от Вас
Вразумете се!!
Криминално
Подтикнали Момчил да се самоубие?
Политика
С „Булгарска ислямска академия" Путин спира влиянието на Ислямска държава в Русия
Политика
Пълним с поршета и BMW-та паркинга на Жандармерията и край с гонките, нареди Борисов
Конфликти
Сирийската опозиция е свалила руски самолет?
По света
Честваме Международния ден на учителя

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65
Регистриран на: 29.01.2007, 13:06

20. biser | 18.06.2007 12:12

А вашата пък изобщо няма мелодия, така че по-скромно !

Регистриран на: 22.05.2006, 07:51

19. samoray | 17.06.2007 17:53

axl_rose ,
Може и така да е, но аз коментирам поведението им извън конкурса от човешка гледна точка. А песента не мога да коментирам и да генерализирам колкото хора толкова и мнения..... всеки за него си е най добрия......всеки си мисли че са го прецакали но да го кажеш публично е детско и дори олигофренско за имащи се за зрели хора и за личности...

Регистриран на: 21.07.2006, 16:59

18. Bombi | 14.06.2007 14:25

Мен пък най-мноо ме впечатли украинската песен - бах ти смешните палячовци и смешната сценка! Видели ли сте йа отблизо тая Верка? мелееей Ей тва ако се харесва на Европа аз се отказвам да съм европеец, майна!

Регистриран на: 21.04.2007, 10:06

17. nakrul | 13.06.2007 15:38

Абееееее не мисля, че тази песен заслужава да бъде разпозната като "България". Не че другите бяха направо върха, ама като чух тази песен за първи път и направо си казах: " Бааааах туй пюре", за изпълнителите може да бъде като успех, но за мен не! Как пък една песен не излезе от България и всички да полудеят по нея, как... толкова ли сме зле бе мамка му...

Регистриран на: 23.07.2006, 13:09

16. big brother | 13.06.2007 10:45

Уважавам труда на хората и постижението, което са направили, но Това е смесица от известни народни мотиви с безсмислен текст и мелодия копната от последната песен на МАТРИЦАТА ПРЕЗАРЕЖДАНЕ

Регистриран на: 06.08.2006, 22:14

15. pallini | 11.06.2007 23:49

Възхищавам се от поведението на двамата изпълнители.Всичко, което казват е 100% истина. Следяхме със семейството ми събитието на место. Медията, по принцип изключително финна и необвързана в тази страна, леко и настоятелно подтикваше слушателите е да мислят за този развой на нещата. Лично се обзаложих за Сърбия, понеже всички политически събития съвпадат с настроението, че така трябваше да стане. Сърбия е последното важно звено от Балканите във веригата на ЕС, със което се цели окончателното изгонване на Руското влияние в района и това беше едно подаване на ръка за по-нататъшните игри-Косово, НАТО,интеграцията и т.н. Действително песента не беше на ниво за спечелване, но лично аз колкото и да търсех, никъде не се писа за албанско начало в нея. Самата изпълнителка се прочу с необмислените си обиди към домакините и тоталното си самоизключване от събитието, както по време на състезанието, така и след него. Беше казала, чи вече никога не ще стъпи във Финландия, защото хората били бледи и с прозрачна кожа, храната била безвкусна и отвратителна и какво ли не още. Медията запази обаче добрия тон и не разпространи мнението на хората за наклонностите на певицата, породено от нейното държание, облекло и действително непривлекателен вид на жена, за което тя не е виновна разбира се, но привлече вниманието с необмислени изказвания. Медията само и напомни, че Финландия е спечелила над 12 световни състезания по красота, а Сърбия нито едно и че единствените подправки в Сърбия са черния и чевения пипер, считани за много обикновенни тук,на Север. На фона на тази политико-нагаждаческа история постижението на нашите хора се открои страшно и направи добро впечатление на всички. Загалвията на другия ден бяха - Тържество на Източна Европа. Ако човек се замисли върху самото гласуване и неговото техническо обезпечаване, колкото и да е развита комуникацията в Европа, пак остава една сянка на съмнения, както Стунджи казава, че нещо има нагласено. Дано да не съм прав.

Регистриран на: 19.07.2006, 16:19

14. axl_rose | 11.06.2007 22:28

Sаморай, не си прав, песента е страхотна. Определено беше най-добрата там и заслужаваше да спечели.

Регистриран на: 22.05.2006, 07:51

13. samoray | 11.06.2007 13:47

тези мърлячи защо не кажат как са се класирали за конкурса Евровизия.........дали не са попаднали там както "Кафе" а ?
защо се изненадват за нарушения в европа, след като най -вероятно и те са били подпирани от бизнеса за да се класират за там......... за това май не е много удобно да се жалват....... ебати нещастниците

Регистриран на: 22.05.2006, 07:51

12. samoray | 11.06.2007 13:41

"Стоян: Според мен, когато някой спечели, винаги се намират хора, които това не ги устройва и желаят да опорочат нечий успех."

Бая гнусно интервю, първо казват колко нагласен бил конкурса на териториален принцип....а после че имало хора дето искали да опорочат успеха на някой друг като отричат успеха му!!!!!!!
и това ако не е пумярщина по български........

добре че тези смотаняци не спечелиха, имало господ..... щях да се срамувам да чета подобно интервю в западната преса. Как може да умаловажават успеха на някой само защото са загубили.....просто не е човешко, не е и спортсменско...... Все едно Стефка костадинова ако падне на някое състезание да каже: " тази мърла дето ме би взема допинг, аз съм най-добрата" ........просто е нечовешко да се говори така ........ срам за България с такива представители Тъжен

Регистриран на: 17.04.2006, 04:06

11. shakalaka-Man-U | 09.06.2007 04:33

А бе таа Елица много секси... Има нещо много перверзно в нея и провокира в мен едни такива нечисти мисли ама айде да не се отплесвам.

Регистриран на: 12.12.2006, 18:41

10. seahawk | 08.06.2007 23:06

Живея в Истанбул и моето семейство, както и други приятели българи гласувахме и на полуфинала и на финала за "Вода". Първо, защото песента е мн. добра и второ, защото сме българи! (може и в обратния ред).
Та само исках да ви споделя един интересен факт - как турската песен отиде толкова напред в класацията: освен че цяла Европа е пълна с турски емигранти, другата причина е: след като ние изпратихме нашите СМС-и за българската песен на дадения номер за турските мобилни оператори, получихме СМС потвърждение, че нашият глас е получен и че ако искаме да гласуваме за турската песен можем да изпратим еди-какъв си текст на еди-кой си номер и ще ни струва 15 СМС-а...очевидно има начин да гласуват за собствената си страна, като явно тези гласове се прекарват през някоя друга държава, не знам...Не знам в БГ дали е имало подобно нещо при гласуването, но тук беше така... Чуди се

Регистриран на: 19.07.2006, 16:19

9. axl_rose | 06.06.2007 19:18

Абе, нашенка е, ама не и издържаха нервите май непрекъснато все една и съща песен да слуша. Пък и, май малко на ревност го изби, щото аз доста неприкрито се възхищавах на Елица и май и докривя. Ама оправи се работата, мина и. Много щастлив

Регистриран на: 14.02.2007, 09:36

8. -C4- | 05.06.2007 19:47

muhihihihi Булката ако не е нашенка се е ошеметила горката! Тия ритми и напеви само мога да гадая как звучът в ушите на бедния чуждоземец Смее се

митре ле пуша България! китарист

Регистриран на: 19.07.2006, 16:19

7. axl_rose | 05.06.2007 15:51

Oх, що ми трябваше да ви моля за линк към песента??? Ей-на вече втори ден не ми излиза от главата, превъртам я постоянно, и не мога да спра да я слушам. Жената дори заплаши, че или ще ме изгони, или ще се пренесе при майка си, докато ми мине манията към тази песен. Мъкаааааааааа........... Объркан Объркан Объркан Объркан Объркан

Регистриран на: 19.07.2006, 16:19

6. axl_rose | 05.06.2007 09:29

Благодаря ви, -С4- и shakalaka-M

Страхотна песничка, заслужаваше първото място. Пък и нашето момиче най-хубаво ми се видя. Много щастлив

Регистриран на: 17.04.2006, 04:06

5. shakalaka-Man-U | 05.06.2007 07:24

www.eurovision.tv

аксел Роус там можеш да видиш целият концерт на запис. Нашата песен е номер 21. Лошото е че не може да превъртваш напред.. трябва да изчакаш докато ни дойде реда.
Концерта се върти постоянно и започваш да го гледаш от момента в който го пуснеш. Сиреч не означава че като пуснеше стрийминга ще е от начало.

Регистриран на: 14.02.2007, 09:36

4. -C4- | 04.06.2007 21:21

България! МиТрЕ лЕ! китарист пуша

http://www.youtube.com/watch?v=xTP9Ysl6yKA

Регистриран на: 19.07.2006, 16:19

3. axl_rose | 04.06.2007 18:55

Дайте ми линк към нашата песен. Не бях в България по време на конкурса, пък и нямах възможност да го гледам, та искам да я чуя. Казаха, че била страхотна.

Регистриран на: 14.02.2007, 09:36

2. -C4- | 04.06.2007 16:07

Елица и Стунджи: Вече не помним мелодията на победилата песен в "Евровизия"


muhihihihi Е не сте само вие. Пък ако държите да си я припомните, питайте шиптърите Смее се те я знаят от преди сърбите още

Регистриран на: 02.08.2006, 12:28

1. PrettyMan | 04.06.2007 15:04

Добре са го казали....че кой им помни на ония песента ? Усмивка
То поне да имаше с какво да се запомни. Вода...ей това е, но....пак мафията ни прецака. Нищо, за нас те са победители, така 4е... Кул България!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65

 

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65

AnimeS-bg.com Домашни любимци
Частна детска градина sdiva.net
smartphones.bg Ер Строй Ремонти ЕООД
zdravihora.com topigri.org
Храна за вкъщи

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx/0.7.65